Volkswagen z rekordno proizvodnjo v letu 2017

3. 1. 2018 | Jure Šujica
Deli

V več deset tovarnah v po svetu so proizvedli preko šest milijonov novih avtomobilov kar je največ od ustanovitve tovarne

Volkswagen je že nekaj let na vrhu najbolje prodajanih avtomobilskih znamk na svetu. V minulem letu pa je nemški avtomobilski proizvajalec dosegel nov mejnik, saj je v enem samem letu v svojih tovarnah po svetu uspel proizvesti več kot 6 milijonov avtomobilov. S tem je dosegel največjo proizvodnjo po letu 1945, ko je v Nemčiji pričel s proizvodnjo prvega osebnega vozila, modela Hrošč.

Podjetje svoje avtomobile proizvaja v 50 tovarnah v 14 državah po svetu, skupaj pa ima omenjena znamka trenutno v ponudbi preko 60 modelov, pri čemer so se leta 2017 ponudbi pridružili nekateri novi oziroma prenovljene različice nekaterih njihovih najbolje prodajanih avtomobilov – Polo, Arteon in T-Cross. Veliko zaslug za odlično prodajo nosi tudi model Santana, ki ga Volkswagen v Evropi sicer ne ponuja, je pa zato toliko bolj priljubljen na Kitajskem.

Še več športnih terencev

Skupno je na ceste letos Volkswagen na cesto postavil več kot 10 novih modelov, hkrati pa gre pri tem za začetek Volkswagnove strategije TRANSFORM+ 2025, v sklopu katere nameravajo v naslednjih letih predstaviti še precej več novosti. Večina le-teh bo električno gnanih vozil, velik poudarek pa bo namenjen tudi novim športnim terencem. Teh naj bi bilo z letom 2020 v ponudbi kar 19, predstavljali pa bodo 40 odstotkov celotne proizvodnje omenjene znamke.

Prav tako z letom 2020 pa Volkswagen obljublja že pred časom napovedano ofenzivo električnih avtomobilov. Ti bodo združeni v družino vozil I.D., prvi trije modeli pa se bodo imenovali I.D., I.D. Crozz in I.D. Buzz. Do leta 2025 naj bi nato svoje kupce našlo že milijon omenjenih vozil.

Jure Šujica
Foto: Volkswagen

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"