Volkswagnova šanghajska novost: VW I.D. Crozz

S študijo I.D. Crozz je na predvečer šanghajske avtomobilske razstave Volkswagen predstavil svojo tretjo študijo kot najavo novosti, ki bodo po letu 2020 dopolnile ponudbo njihovih serijskih avtomobilov.

Volkswagnova šanghajska novost: VW I.D. Crozz (foto: Volkswagen) Volkswagen
19. 4. 2017

Avtomobil brez neposrednega izpusta CO2 bo seveda poganjal elektromotor, z novo zasnovo baterij v dnu avtomobila pod potniškim prostorom pa bo zagotovljen tudi doseg več kot 500 km z enim polnjenjem. I.D. Crozz bo sposoben tudi samodejne vožnje, ki jo pri Volkswagnu tokrat prvič označujejo kot 'avtopilotski modus'. Novost je zasnovana kot križanec s športnim poudarkom ter uporabnostjo za številne potrebe, njegov električni pogon pa naj bi bil še posebej primeren za 'mestno džunglo ali pa poti zelo športno udejstvujočega se življenja', kot so v predstavitvenem tekstu navedli pri VW.

Doseg po NEVC naj bi bil do 500 km, največja hitrost 180 km na uro, zmogljivost elektromotorjev do 225 kW (366 'konj'). Priključen na hitri polnilni sistem (150 kW) omogoča polnjenje v 30 minutah do 80 odstotkov.

Uporaba nova zasnova konstrukcije (MEB – modularna električna sestavljanka) omogoča izredno prostornost nove Volkswagnove študije – kljub temu, da je I.D. Crozz manjši kot Tiguan Allspace notranjost ponuja prav toliko prostora kot ga je na voljo pri tej prihajajoči Volkswagnovi novosti.