Volvi še vedno varni

4. 1. 2014
Deli
Volvi še vedno varni

Limuzinski Volvo S80 si je prislužil priznanje 2014 Top Safety Pick+ ameriškega inštituta za varnost IIHS.

Volvo S80 je prepričal in se dobro odrezal na testu čelnih trkov ob oviro (small overlap front test), ki simulira nezgodo, ko vozilo s prednjim delom trči v drugo vozilo ali predmet, kot je drevo ali drog – kar je zelo pogosto pri prometnih nesrečah. Na testu 25 odstotkov sprednjega dela voznikove strani trči v približno 1,5 metra visoko oviro pri 64 km/h. Volvo S80 se je odlično odrezal tudi zaradi posebne varnostne kletke, ki se v S80 postavlja z robustnim dizajnom, hkrati pa je narejena iz mešanice različnih kakovosti jekla.

Volvo si že nekaj let prizadeva, da najkasneje do leta 2020 v njihovih avtomobilih ne bi bilo v nesrečah več huje poškodovanih oziroma smrtnih žrtev. Še več, dolgoročna filozofija, ki jo gojijo v podjetju, predvideva celo, da se avtomobili v prihodnosti sploh ne bi več zaletavali.

Ob tem so v podjetju pozdravili odločitev ameriškega inštituta za varnost IIHS, ta bo v letu 2014 testu Top Safety Pick+ dodal nov testni program, ki bo vključeval tudi sisteme za preprečitev čelnih trčenj.

To pomeni, da bodo tudi Volvo S60, XC60 in S80, ki so že zdaj na voljo s sistemi City Safety (opozarjanje pred trčenji s popolnoma samodejnim zaviranjem) in sistemom za zaznavanje pešcev, že med modeli avtomobilov z oceno Top Safety Pick+.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol