Volvo bo avtomobile s Kitajske v Evropo vozil z vlakom

30. 5. 2017
Deli

Volvo Cars je prvi proizvajalec avtomobilov, ki bo avtomobile, ki jih izdeluje v svoji kitajski tovarni v Daqingu, v Evropo prevažal z vlakom.

Avtomobile bodo med Daqingom in belgijskim distribucijskim središčem v Zeebruggeju prevažali po železniški povezavi med Kitajsko in Evropo, ki so jo odprli pred kratkim in bo čas potovanja tovora skrajšala za dve tretjini v primerjavi s transportom po morju. Železniško progo so zgradili v okviru iniciative "One Belt, One Road" s katero na sodoben način obujajo starodavno svilno trgovsko pot med Kitajsko in Evropo.

Na vsakem vlaku, ki bo povezoval Daqing in Zeebrugge bo okrog 225 avtomobilov, ki bodo v naloženi na tak način, da bodo v posamezni kontejner lahko naložili kar tri. Sprva bo iz Daqinga odpeljala po ena kompozicija tedensko, potem pa bodo počasi zviševali frekvenco.

Poleg tega, da bo skrajšala čas dobave kitajskega blaga v Evropo in obratno, je železniška povezava tudi okolju bolj prijazna od pomorske, saj bodo vlaki ob enakem številu prepeljanih avtomobilov v zrak izpuščali dobro tretjino manj ogljikovega dioksida.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja