Volvova potniška kabina za razvajanje

29. 4. 2016
Deli

Volvo je za avtomobilsko razstavo v Pekingu pripravil študijo Volvo S90 Excellence Interior Concept, s katero je pokazal, kako bi lahko bila v njegovi razkošni limuzini videti razkošna konzola, ki jo je sicer lani pripravil za Volvo XC90.

Kot pravijo pri Volvu, je "Lounge Console" za Volvo XC90 naletela na tako dober sprejem, da so jo v Volvo S90 hoteli privesti še korak bliže k uresničitvi. Izvirni zamisli so dodali zelo udobne sedeže in razne pripomočke za razvajanje, kot so ogrevano ali hlajeno držalo za lonček, vrhunski zvočni sistem, masažni sedeži in veliki multimedijski zaslon. V naslon za roko so vgradili hladilnik za pijače, ki so ga opremili tudi z dvema ročno brušenima kozarcema iz švedske steklarne Orrefors. Eden odključnih elementov je bila tudi odstranitev sovoznikovega sedeža, s čimer so potniku v loži zagotovili neomejen razgled naprej ter občutek prostornosti in svetlobe, kar ima zelo pomirjujoč učinek.

Potnik lahko ložo uporablja na tri različne načine. Kot mobilno delovno postajo s preklopno delovno mizico in velikim zaslonom za preverjanje spletne pošte ali video konference, v zabavnem načinu, ko si lahko ogleda zadnje oddaje na Netflixu, ali v sproščujočem načinu, ko sedež nagne nazaj, iz hladilnika vzame pijačo in počiva z nogami na ogrevani podlagi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja