Volvova potniška kabina za razvajanje

Volvo je za avtomobilsko razstavo v Pekingu pripravil študijo Volvo S90 Excellence Interior Concept, s katero je pokazal, kako bi lahko bila v njegovi razkošni limuzini videti razkošna konzola, ki jo je sicer lani pripravil za Volvo XC90.

Volvova potniška kabina za razvajanje (foto: Volvo) Volvo
29. 4. 2016

Kot pravijo pri Volvu, je "Lounge Console" za Volvo XC90 naletela na tako dober sprejem, da so jo v Volvo S90 hoteli privesti še korak bliže k uresničitvi. Izvirni zamisli so dodali zelo udobne sedeže in razne pripomočke za razvajanje, kot so ogrevano ali hlajeno držalo za lonček, vrhunski zvočni sistem, masažni sedeži in veliki multimedijski zaslon. V naslon za roko so vgradili hladilnik za pijače, ki so ga opremili tudi z dvema ročno brušenima kozarcema iz švedske steklarne Orrefors. Eden odključnih elementov je bila tudi odstranitev sovoznikovega sedeža, s čimer so potniku v loži zagotovili neomejen razgled naprej ter občutek prostornosti in svetlobe, kar ima zelo pomirjujoč učinek.

Potnik lahko ložo uporablja na tri različne načine. Kot mobilno delovno postajo s preklopno delovno mizico in velikim zaslonom za preverjanje spletne pošte ali video konference, v zabavnem načinu, ko si lahko ogleda zadnje oddaje na Netflixu, ali v sproščujočem načinu, ko sedež nagne nazaj, iz hladilnika vzame pijačo in počiva z nogami na ogrevani podlagi.