Vse Oplove novosti na salonu v Frankfurtu; prihajajo kar štiri

15. 8. 2019 | Jure Šujica
Deli

Največja novost med njimi, o kateri je hkrati znanega najmanj pa je nova Astra.

Le še slab mesec dni nas loči  od začetka avtomobilskega salona v Frankfurtu in avtomobilski proizvajalci že pričenjajo s predstavitvami novosti. Največ se seveda pričakuje od nemških proizvajalcev in tako je na primer že jasno, da bo Volkswagen tja pripeljal novinca v družini T-Roc, izvedbi Cabriolet in pa športnika z oznako R. Še več novosti pa je danes napovedal Opel. Nemško podjetje bo tja namreč pripeljalo kar štiri takšne ali drugačne novosti, o večini katerih smo že nekaj pisali; ne pa o vseh.

Opel bo tako v Frankfurt na salon IAA pripeljal obe različici nove Corse oziroma Corse-e, o katerih smo podrobno že pisali, poleg tega pa smo električno izvedbo (ki si tako kot klasična izvedba osnovo deli s Peugeot 208 druge generacije) pred časom tudi že zapeljali. Med znanimi novostmi se bosta sicer na salonu predstavila tudi Zafira Life, ki bo nadomestila že znanega enoprostorca s podobnim imenom (in bo enaka trojici kombijev znamk Toyota, Citroen in peugeot) ter Grandland X Hybrid4. Gre za križanca s štirikolesnim pogonom, ki bo po novem na voljo tudi s hibridnim pogonskim sklopom sistemske moči 221 kilovatov oziroma 300 'konjev'.

Najbolj učinkovita Astra do sedaj

Največja novost na razstavnem prostoru D31 v dvorani 11.0, kjer bo gostoval Opel pa bo kot kaže nova, ali bolje rečeno prenovljena Opel Astra, ki je nekaj kozmetičnih sprememb doživela na sprednjem in zadnjem delu vozila. Kljub temu, pa bo bistvo sprememb skrito očem, vsaj dokler bo pokrov motorja ostal zaprt. Pod njim se bo namreč nahajala nova generacija trivaljnih 'bencinarjev' in štirivaljnih dizlov ter šeststopenjskih ročnih in brezstopenjskih samodejnih menjalnikov, ki naj bi pripomogli k do 21 odstotkov manjšim izpustom CO2 v primerjavi z aktualno generacijo.

»Opel bo na IAA pokazal, kako bo avtomobilska prihodnost postala realnost. Usmerjamo se namreč na naše kupce in njihove potrebe. Namesto tega, da bi jim določali, kako naprej jim ponujamo različne možnosti vseh različnih obliko pogonov – od revolucionarnih električnih in hibridnih pogonskih sklopov do učinkovitih klasičnih motorjev. Vsi modeli so opremljeni z najmodernejšo tehnologijo, ki je sicer že na voljo.« je pojasnil generalni direktor Opla, Michael Lohscheller.