Arteon, naslednik CC-ja, je zrasel in se dvignil nad Passata

7. 3. 2017
Deli

Volkswagen CC je dobil naslednika z novim imenom. Volkswagnov nov limuzinski kupe oziroma gran turismo se imenuje Arteon in se uvršča nad Passata.

To mu omogočajo dolga medosna razdalja 2,841 metra, dolžina 4,862 metra, širina 1,871 metra in višina 1,427, s katerimi je v vse strani razen v višino večji od Passata. Za dinamično obliko poskrbijo tudi razmeroma kratki previsi in streha s poševnim zaključkom v kratek zadek tipa 'fastback'. Oblikovno sicer izstopa tudi sprednji del, na katerem so serijski led žarometi, izstopajoča mask in odbijač združeni v novo obliko prednjega dela s katero Arteon napoveduje novi oblikovni slog znamke iz Wolfsburga.

Dolga medosna razdalja in dolžina avtomobila pripomoreta k prostorni notranjosti, ki je urejena v tipičnem Volkswagnovem slogu z digitalnim kokpitom in info-zabavnostnim sistemom z 9,2-palčnim zaslonom v središču in možnostjo upravljanja s kretnjami. Arteon je opremljen tudi z novimi asistenčnimi sistemi, ki spremljajo promet pred njim in se samodejno odzivajo na omejitve hitrosti, zavoje in celo krožna križišča.

Volkswagen Arteon bo v začetku na voljo v bolj elegantni različici 'Elegance' in bolj športni 'R-Line', motorjev pa bo šest turbobencinskih in turbodizelskih z močmi med 150 in 280 'konjev'. Vsi bodo na voljo tudi v kombinaciji z menjalnikom, najmočnejši p tudi v kombinaciji s štirikolesnim pogonom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"