Arteon, naslednik CC-ja, je zrasel in se dvignil nad Passata

Volkswagen CC je dobil naslednika z novim imenom. Volkswagnov nov limuzinski kupe oziroma gran turismo se imenuje Arteon in se uvršča nad Passata.

Arteon, naslednik CC-ja, je zrasel in se dvignil nad Passata (foto: Volkswagen) Volkswagen
7. 3. 2017

To mu omogočajo dolga medosna razdalja 2,841 metra, dolžina 4,862 metra, širina 1,871 metra in višina 1,427, s katerimi je v vse strani razen v višino večji od Passata. Za dinamično obliko poskrbijo tudi razmeroma kratki previsi in streha s poševnim zaključkom v kratek zadek tipa 'fastback'. Oblikovno sicer izstopa tudi sprednji del, na katerem so serijski led žarometi, izstopajoča mask in odbijač združeni v novo obliko prednjega dela s katero Arteon napoveduje novi oblikovni slog znamke iz Wolfsburga.

Dolga medosna razdalja in dolžina avtomobila pripomoreta k prostorni notranjosti, ki je urejena v tipičnem Volkswagnovem slogu z digitalnim kokpitom in info-zabavnostnim sistemom z 9,2-palčnim zaslonom v središču in možnostjo upravljanja s kretnjami. Arteon je opremljen tudi z novimi asistenčnimi sistemi, ki spremljajo promet pred njim in se samodejno odzivajo na omejitve hitrosti, zavoje in celo krožna križišča.

Volkswagen Arteon bo v začetku na voljo v bolj elegantni različici 'Elegance' in bolj športni 'R-Line', motorjev pa bo šest turbobencinskih in turbodizelskih z močmi med 150 in 280 'konjev'. Vsi bodo na voljo tudi v kombinaciji z menjalnikom, najmočnejši p tudi v kombinaciji s štirikolesnim pogonom.