Z novostjo v Goodwoodu tudi Singer

14. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

Avtomobili bodo znova razstavljeni na avgustovskem avtomobilskem šovu v Montereyju.

Dogajanje na letošnjem Festivalu hitrosti v Goodwoodu se zdi še posebej zanimivo, tako po zaslugi različnih tehnologij (med drugim smo na gorsko hitrostni preizkušnji videli kar dva avtonomna avtomobila) kakor tudi avtomobilov samih. Na strani avtomobilskega proizvajalca Porsche tako največjo pozornost obiskovalcev privlači dirkalnik 919 Hybrid EVO, ki nedvomno ni edini Porsche, vreden ogleda, prihaja pa pravzaprav iz ZDA.

Porsche, o katerem govorimo, je namreč delo ameriške delavnice Singer, specializirane za predelavo Porschejev 911, izdelanih med letoma 1989 in 1994, poznanih pod tovarniško oznako 964. Po novembrski predstavitvi različice s 3,6-litrskim motorjem, ki so ga na željo anonimne stranke razvili v sodelovanju z Williamsom in naj bi bil sprva unikat, so zdaj na njegovi osnovi predstavili še model DLS.

Singer je v Goodwood pripeljal dve vozili, pri čemer bo eno razstavljeno pred dvorcem na posesti, drugo pa bo nastopalo na znameniti dirki pod pokroviteljstvom Michelina. Čeprav avtomobila, ki bosta na voljo vsem Singerjevim strankam, temelji na lanskem 'Williamsu', se bodo od nega vsaj navzven nekoliko ločili, saj bodo namesto zelene obarvani v belo barvo z zlatimi dodatki, ki se bodo nadaljevali v klasično oblikovano, a z ogljikovimi vlakni polno notranjost.

Najpomembnejše novost pa je seveda pod pokrovom motorja v zadku vozila. Zračno hlajeni šestvaljnik bo namreč proizvedel kar 500 'konjev' (367 kilovatov moči). Ta se bo na 18 palcev velika platišča prenašal prek šeststopenjskega ročnega menjalnika, glede na to, da so za 'izvirnik zahtevali okroglega pol milijona dolarjev, pa cena za izvedbo DLS verjetno ne bo kaj dosti manjša.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja