Za varnejša križišča

6. 7. 2014
Deli
Za varnejša križišča

Zavarovalnica Triglav bo sofinancirala namestitev 12 sistemov COPS@road za preprečevanje izsiljevanja pri vključevanju na cesto.

S sofinanciranjem namestitve teh sistemov na nevarnih cestnih odsekih po Sloveniji želi Zavarovalnica Triglav v sodelovanju s slovenskimi občinami in mladim podjetjem Aktivna signalizacija Korun zmanjšati negativno statistiko prometnih nesreč na slovenskih cestah. Izbrane občine po vsej Sloveniji bodo v letu 2014 lahko pridobile 60-odstotno sofinanciranje za postavitev sistemov na kritičnih odsekih. Sistem COPS@road je slovenska inovacija, ki že izboljšuje prometno varnost za 90 odstotkov na problematičnih delih cest.

Razvilo ga je slovensko podjetje A.s.K in je posebej učinkovit na nepreglednih cestnih odsekih, kjer je zaradi slabe vidljivosti onemogočena dobra presoja voznika pri vključevanju na prednostno cesto. Sistem s programsko nadzorovanimi senzorji in aktivnim svetlobnim prikazovalnikom udeležence pri vključevanju na prednostno cesto opozarja na nevarnost trka v realnem času. Z delovanjem na sončno energijo ga je mogoče namestiti tudi tam, kjer ni omrežne infrastrukture, kar pomeni hitro in cenovno ugodno vzpostavitev.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol