Novice Promocijsko sporočilo

Zakaj sto oktanov?

17. 8. 2010
Deli

Četrt stoletja nazaj smo v Fičke in Stoenke nalivali še 86-oktanski bencin, ki je bil za takratne uplinjače ne pretirano zmogljivih motorjev čisto dovolj. Visoko tehnološki motorji z notranjim izgorevanjem, variabilnim krmiljenjem ventilov in elektroniko najrazličnejših vbrizgov goriva, ki jih na naših cestah srečujemo danes, za svoje delovanje potrebujejo gorivo vrhunske kakovosti.

Številke, ki stojijo ob imenih goriv na vašem bencinskem servisu in so morda na prvi pogled neopazne, igrajo precejšnjo vlogo pri delovanju motorja, njegovi moči in varčnosti. Najbolj pogost pri nas je še vedno 95-oktanski bencin, od leta 2005 pa lahko, izključno na bencinskih servisih OMV, točimo tudi 100-oktansko gorivo – za vse, ki od svojega avtomobila pričakujemo nekaj več.

OMV Carrera 100 – edini 100-oktanski bencin na slovenskem trgu

OMV-jev 100-oktanski bencin OMW Carrera 100 je posebnež in edini svoje vrste pri nas, ki zaradi uzakonjenega cenovnega modela izključno v Sloveniji stane enako kot manj kaloričen 98-oktanski bencin na drugih bencinskih servisih. Njegovo drugačnost zagotavlja posebej izpopolnjen proizvodni proces.

Dejstva o bencinu OMV Carrera 100

- Proizvodnja 100-oktanskega goriva OMV Carrera 100, ki je na voljo le na OMV-jevih bencinskih servisih poteka izključno v Schwechatu. Tudi transport in skladiščenje sta ločena od ostalih produktnih linij, s tem pa je izključena možnost, da bi zaradi stika z ostalimi produkti prišlo do padca kakovosti tega goriva.

- OMV Carrera 100 izdelujejo iz osnovnega goriva, ki prav tako nastaja v dunajski rafineriji, in dodatnih komponent. Med njimi je zelo pomembna proizvodnja ETBE - biokomponente iz etanola in stranskega produkta predelave surove nafte. ETBE občutno zvišuje oktansko število goriva in za razliko od etanola ne znižuje energijske vrednosti, izgorevanje pa je zelo čisto in brez usedlin.

Ne samo izdelki, ki prihajajo iz rafinerije v Schwechatu, tudi rafinerija sama je pod stalnim nadzorom najzahtevnejših nadzornih organov in tehničnih služb. To pomeni stalno preverjanje, vzdrževanje in modernizacijo proizvodnih procesov, kar igra pomembno vlogo pri kakovosti OMV-jevih izdelkov.

Zakaj torej izbrati 100-oktansko gorivo?

Edinih 100 oktanov v Sloveniji, s katerimi OMV slovenske voznike osrečuje že pet let, je od preteklega leta na voljo v izboljšani obliki v bencinu OMW Carrera 100. Nove učinkovine preprečujejo korozijo, površinsko trenje in nastajanje oblog v motorju, poleg tega pa varujejo okolje, saj zmanjšujejo škodljive emisije v ozračje. OMV Carrera 100 prinaša dodatno prednost za zahtevnejše voznike; boljši izkoristek energije in možnost razvoja boljših voznih lastnosti za športne avtomobile.