Zamaskiran Porsche Taycan opažen na prelazu Stelvio

14. 6. 2018 | Jure Šujica
Deli

Kamuflažna prevleka je kljub različnim registrskim oznakam na vozilih enaka kot pri vseh do zdaj opaženih prototipih.

Porsche je ta teden naredil korak naprej k predstavitvi svojega prvega električnega avtomobila in težko pričakovanemu konceptu Mission-E namenil novo ime. Na ceste bo tako leta 2020 zapeljal Porsche Taycan, ki bo v ponudbi uvrščen nekje med modela 911 in Panamera, po katerih se bo vsaj nekoliko zgledoval tudi oblikovno.

Čeprav je Porsche Taycana v preteklih mesecih že večkrat pokazal javnosti, vsakič v bolj kot ne enaki podobi, pa podoba serijskega avtomobila ostaja neznanka. To ne nazadnje potrjujejo tudi fotografije, ki nam jih je danes poslal slovenski motorist. Na fotografijah, posnetih na italijanskem prelazu Stelvio, namreč lahko vidimo popolnoma zakritega novinca. Na prvi pogled se sicer zdi, da gre za model Panamera, saj so na zadku vozila nameščene izpušne cevi, ki pa v praksi nimajo nobene funkcije. Enak dodatek je bilo namreč mogoče videti tudi na vseh dosedanjih prototipih omenjenega modela. Prav tako se v primerjavi s preostalimi prototipi kaj dosti ne razlikuje kamuflaža vozila.

Pojavlja se torej vprašanje, ali je Porsche že predstavil končno podobo novinca in revolucionarni (prvi električni) avtomobil skriva pred radovednimi očmi javnosti, ali pa se pod preobleko skriva še kaj več, kot so nam v Stuttgartu predstavili do zdaj. Na odgovor bo vsekakor treba počakati še lep čas.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol