Zapora mostu čez Savski otok v Kranju ostaja - predvidoma do marca

26. 9. 2018
Deli
Zapora mostu čez Savski otok v Kranju ostaja - predvidoma do marca (foto: Jure Šujica)
Jure Šujica

Zapora ceste čez Savski otok v Kranju, ene od glavnih ne le kranjskih, ampak tudi gorenjskih prometnic, ki je začela veljati v ponedeljek, ostaja, so danes na tiskovni konferenci v družbi kranjskega župana Boštjana Trilarja in ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek sporočili predstavniki Direkcije RS za infrastrukturo.

Most, ki ni bil še nikoli korenito obnovljen, zgrajen pa je bil že leta 1970, je v tako slabem stanju, da je bila popolna zapora nujna. Nevarnosti, da se zruši, sicer naj še ne bi bilo, toda ko so ga gradbeniki odprli, so ugotovili, da je njegova konstrukcija v zelo slabem stanju.  Projektant se je na osnovi pregleda odločil, da bodo mostu spremenili ves statični del, povečali pa bodo tudi nosilnost mostu. Ker mora biti most med takšnimi deli razbremenjen, promet po njem med obnovo nikakor ne more potekati.

Obnova mostu bo predvidoma trajala do marca prihodnje leto, zaključek del pa je odvisen tudi od vremena in drugih dejavnikov. Kot so povedali na direkciji, se bodo morali do tedaj vozniki sprijazniti z obvozi in morebitno gnečo, zato pa bo po obnovi most primeren za vožnjo še 40–50 let.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"