Zaradi zdrsa tovornih vozil v obe smeri zaprta primorska avtocesta

13. 11. 2017 | Jure Šujica
Deli

Zaradi snega težave v prometu po celi državi.

Jutranji sneg je kljub opozorilom vremenoslovcev morda marsikoga presenetil in glede na to, da gre za prvi sneg to zimo so težave na cesti zato verjetno še večje. Največja težava pa je nastala na primorski avtocesti, ki je na odseku med priključkoma Senožeče in Razdrto zaradi zdrsa tovornih vozil v obe smeri zaprta. Vozniki so zato preusmerjeni na regionalno cesto, kjer pa že nastajajo zastoji.

Težave pa se zaradi snega pojavljajo tudi na drugi cestah po državi. Gost promet z zastoji je zato na celotni ljubljanski obvoznici, v centru mesta in na vseh avto- ter regionalnih cestah v smeri proti Ljubljani ter vpadnicah v druga mestna središča. Ceste čez prelaze Podkoren, Ljubelj in Jezersko so prevozne z verigami, medtem, ko je cesta čez prelaz Vršič zaprta za ves promet.

Ker je sneg zapadel še pred 15. novembrom, datumom, po katerem je uporaba zimskih pnevmatik obvezna, morda še niste zamenjali letnih pnevmatik, zato vas za lažjo izbiro vabimo k ogledu testa pnevmatik za to zimo in seznama krajev, kjer jih boste najbolj ugodno zamenjali.

Jure Šujica

Foto: Arhiv AM, Promet.si

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja