Novice Promocijsko sporočilo

Zavarovalnica Triglav znova išče Mlade Upe - tudi med nadobudnimi dirkači

19. 10. 2020 | Jure Šujica
Deli

Zavarovalnica Triglav in zavod Vse bo v redu letos že osmič zapored objavljata razpis »Mladi upi 2020«. K sodelovanju so vabljeni mladi talentirani športniki, para-športniki in umetniki, stari od 16 do 19 let, ter obetavni znanstveniki, stari od 17 do 20 let. Razpis se zaključi 10. novembra 2020.

Projekt Mladi upi ni več nikakršna novost, pač pa gre za že dobro uveljavljen program, s pomočjo katerega so doslej številni nadarjeni športniki, glasbeniki in umetniki uspeli realizirati svoje sanje, dobili nagrado za svoje delo in se uveljaviti tudi v mednarodnih vodah. Med tistimi, ki so bili doslej deležni podpore so tudi Tim Gajser, Jan Pancar ali pa recimo Janja Garnbret, posamezniki, ki v svojih disciplinah krojijo sam svetovni vrh.

Od leta 2013, ko je bil projekt pod okriljem Zavarovalnice Triglav in zavoda Vse bo v redu izpeljan prvič je podporo v sklopu akcije prejelo že 88 posameznikov. Skupaj je bilo na drugi strani doslej razdeljenih preko 350.000 evrov sredstev, približno 50.000 vsako leto. Vsekakor sredstva, ki so mladim – tudi zgoraj navedeni trojici – na poti do uspeha prišla še kako prav.

»Ponosni smo, da smo prepoznali njihov potencial in spremljali njihov razvoj, ki danes žanje neverjetne uspehe. Hkrati smo veseli, da bomo lahko javnosti kmalu predstavili nove nadobudne in perspektivne mlade posameznike iz vse Slovenije in skozi njihove zgodbe izpostavili pomen razvoja mladih talentov za prihodnost naše družbe,« pravi Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica zavoda Vse bo v redu.

Prijave na razpis so tako že odprte. Nanj se lahko prijavijo mladi talentirani športniki, para-športniki in umetniki, stari od 16 do 19 let ter obetavni znanstveniki, stari od 17 do 20 let, zbiranje prijav pa bo potekalo do 10. novembra letos.

Strokovna komisija, ki jo sestavljajo ugledni strokovnjaki in predstavnik Zavarovalnice Triglav, bo na podlagi prejetih prijav pripravila ožji izbor 20 finalistov, ki bodo objavljeni do konca letošnjega novembra na spletni strani www.mladi-upi.si. Izmed teh bodo nato člani komisije določili najmanj 7 nadarjenih posameznikov, ki bodo prejeli finančna sredstva, en mladi up pa bo nagrajen na osnovi javnega glasovanja na spletni strani omenjenega projekta (www.mladi-upi.si). Zmagovalci bodo znani nekje v prvih dneh januarja 2021.