Združujejo se tudi ponudniki souporabe avtomobilov

Združujejo se tudi ponudniki souporabe avtomobilov (foto: Stellantis)
Stellantis

Stellantisovo podjetje Free2move bo prevzelo tekmeca Share Now, ki sta ga ustanovila BMW in Mercedes-Benz, s prevzemom bodo imeli kar 5,4 milijona uporabnikov.

Free2move, podetje avtomobilskega konglomerata Stellantis, sicer pa eden vodilnih ponudnikov storitev mobilnosti, je z družbo za souporabo avtomobilov Share Now, ki sta jo leta 2019 ustanovila Mercedes-Benz Mobility Group in BMW Group, podpisal sporazum o prevzemu. Free2move ima že zdaj vozni park z več kot 450.000 avtomobili za najem, souporabo in naročnine, 500.000 parkirnih mest in mrežo 250.000 polnilnih postaj. S prevzemom bodo dvema milijona uporabnikov dodali še 3,4 milijona novih.

V zahtevnem svetu mobilnosti, kjer si uporabniki prizadevajo optimizirati vsako minuto, je čas dragocen in pri Free2move so zasnovali inovativen model storitev mobilnosti, ki v ZDA in Evropi, omogoča uporabnikom, da se z avtomobili odpeljejo za nekaj minut oziroma za nekaj ur. Če želi uporabnik vozilo za daljši čas, lahko obdrži isti avtomobil brez spremembe pogodbe, Free2move pa samodejno prilagodi cene se samodejno prilagodijo.

Pri Free2move so pred kratkim napovedali tudi prevzem podjetja Opel Rent, s čimer so pospešili svojo strategijo rasti v Nemčiji in Avstriji ter spodbudili prehod od storitve najema k ponudniku mobilnosti. Medtem so pospešili svojo širitev souporabe avtomobilov v Združenih državah, saj je storitev zdaj na voljo v Washingtonu, DC, Portlandu, Oregonu, Denverju, Koloradu, Columbusu, Ohiu in Austinu v Teksasu. Free2move upravlja tudi souporabo avtomobilov v Parizu in Madridu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja