Želite umreti? Kupite Brillianca

22. 6. 2007
Deli

Naslov se morda komu zdi neprimeren, a šok ob rezultatih preizkusnih trkov kitajskega Brillianca BS6, je precejšen. BS6 je na trkih nemškega ADAC-a dosegel zelo, zelo (zelo, zelo . . ) slabe rezultate.

Mogoče kitajsko ime Brilliance komu zveni odlično, a po rezultatih preizkusnih trčenj bo marsikdo sodil drugače. Leto po Landwindu, ki je na trkih pri ADAC-u doživel katastrofo, je porazne rezultate dosegel še naslednji kitajski avtomobil - Brilliance BS6. Po normah Euro NCAP-a je BS6 na preizkusih za varnost odraslih potnikov dosegel le eno zvezdico. Naj fotografije povedo svoje. Potniški prostor potnikom ne ponuja veliko prostora za preživetje! Armaturna plošča se je pomaknila kar za 20 centimetrov v notranjost, posebej nevarne pa so stopalke, saj so se na testu pomaknile za kar 32 centimetrov. Edina svetla točka se je pokazala pri preizkusu varnosti otrok, saj je Brilliance dobil 30 od 49 točk. Zasluga gre predvsem dobrim otroškim sedežem.

Pri Avto magazinu se že dogovarjamo, kdo bo sedel na zadnjem sedežu, če BS6 pride na test, kar pa je zelo, zelo malo verjetno.

Na http://www.adac-tv.de/ si lahko ogledate tudi video posnetek trkov.

Foto: ADAC

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"