Žena Carlosa Ghosna po pomoč k ameriškemu predsedniku Trumpu

18. 6. 2019 | Jure Šujica
Deli
Žena Carlosa Ghosna po pomoč k ameriškemu predsedniku Trumpu (foto: Profimedia)
Profimedia

Od njega pričakuje, da bo spregovoril z japonskim premierjem na bližajočem se vrhu G20, ki bo konec meseca na Japonskem.

Carlos Ghosn, nekdanji generalni direktor francoske avtomobilske znamke Renault in pa japonskega avtomobilskega velikana Nissan po priprtju v novembru lansko leto še naprej čaka na sojenje, a na prostosti. Kdaj bo sedel na zatožno klop oziroma kdaj bo znana njegova usoda zaenkrat še ni znano, tako on, kot njegova žena Carole pa kot kaže pomoč v aferi iščeta prav na vseh koncih – tudi pri ameriškem predsedniku, Donaldu Trumpu.

Nanj se je tako obrnila Carole, ki sicer ima tudi ameriško državljanstvo, v pismu pa ga je prosila, naj na bližajočem se srečanju predsednikov in voditeljev najmočnejših držav sveta o zadevi spregovori z japonskim premierjem, Shizom Abejem. »Rada bi, da predsednik Trump spregovori s premierjem Abejem o poštenosti sojenja, ki se mu obeta, o pravici do tega, da spregovorim z njim in pa o predspostavki, da je nedolžen, dokler mu ni dokazana krivda,« je Ghosnova dejala v izjavi za britansko BBC.

Carole se je že aprila obrnila na pomoč k francoski vladi, a brez uspeha. Ob tem poudarja, da je aprila tudi zadnjič spregovorila z možem. Četrtega aprila je bil namreč Ghosn zadnjič aretiran, nato pa na podlagi plačila varščine tri tedne kasneje izpuščen. Vendar pa je eden izmed pogojev, ki ga je izdalo japonsko sodišče ta, da Ghosn do sojenja ne sme spregovoriti s svojo ženo, kar se Ghosnovi po poročanju tiskovne agencije Reuters nehumano.