Ženeva 2019: Kia Soul v Evropi le še na elektriko

Imela bo dva različna pogonska stroja; pozornost namenjena tudi drznemu oblikovanju električnih avtomobilov.

Tako kot številni drugi proizvajalci je tudi Kia svoje novosti na salonu razkrila že pred dogodkom. Pravzaprav je šlo 'le' za eno svetovno premiero, ki pa je bila bolj kot ne konceptne narave, in evropsko premiero na stari celini precej priljubljenega modela Soul. Slednji se je pred kratkim na salonu v Chicagu že razkril severnoameriškim kupcem.

Predstavljen koncept je bil izdelan v Evropi. Oblikovalski studii korejskega giganta so namreč povsod, koncepti pa nosijo kodo treh črk, ki označujejo regijo ali državo nastanka, za njima pa sta dve številki. Koda omenjenega koncepta je KED13, kar torej pomeni 13. koncept oddelka za oblikovanje Kia Motors Europe's Design department.

Predstavili so tudi povsem električno različico priljubljenega modela Soul, ki bo na voljo z dvema različnima pogonskima sklopoma. Z zmogljivejšim bo Soul zmogel 150 kilovatov ali 204 'konje' največje moči, največji doseg pa naj bi znašal 452 kilometrov. Osnovna različica bo za 50 kilovatov šibkejša, doseg pa naj bi znašal največ 277 kilometrov. Ne glede na moč elektromotorja naj bi bilo baterije mogoče z 20 do 80 odstotkov zmogljivosti napolniti v 42 minutah.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"