Ženeva 2019: Polestar je v Švico pripeljal svojo 'dvojko'

6. 3. 2019 | Janez Heimer
Deli

Gre za prvi povsem električni osebni avtomobil, ki bo v cenovnem okviru Tesle Modela 3.

Polestar je naredil novi korak pri razvoju električnih športnih vozil in predstavil Polestar 2. Gre za vozilo, ki poskuša električno športnost približati širšim množicam. Dizajn je pričakovano avantgarden in edinstven. Posebnost je znesek, ki ga bo po pričakovanjih za avto treba odšteti, saj je priporočena cena proizvajalca za nemški trg od 39.900 evrov.

»Polestar 2 je naše prvo povsem električno vozilo za množično proizvodnjo. Ker se posvečamo izdelavi električnih športnih vozil in nameravamo predstaviti širšo paleto modelov, smo odločni prispevati k boljši kakovosti zraka v prihodnosti. Izdelovati hočemo avtomobile, ki bodo lastnikom v ponos in veselje,« je izjavil Thomas Ingenlath, izvršni direktor podjetja Polestar.

Polestar 2 je premijska petvratna limuzina z dvema elektromotorjema in baterijami z 78 kilovatnimi urami zmogljivosti, kar naj bi omogočalo 500 kilometrov dosega. Baterije so nameščene v tleh vozila, kar poveča vzvojno trdnost karoserije ter zmanjša raven hrupa v kabini.

Štirikolesno gnani Polestar 2 iz svojih elektromotorjev iztisne 300 kilovatov ali 408 'konjev' največje moči, poleg tega pa tudi kar 660 njutonmetrov navora, kar zadošča za sprint do 100 kilometrov na uro v manj kot petih sekundah. Ob naročilu si lahko za doplačilo omislimo paket Performance, ki vključuje blažilnike Ohlins, Brembove zavore in edinstvena 20-palčna platišča. Vizualno paket dopolnjujejo zlati varnostni pasovi, zavorne čeljusti in pokrovi ventilčkov na platiščih.

Polestar 2 bo po pričakovanjih mogoče naročiti le na spletu. Priporočena maloprodajna cena za posebno različico ob predstavitvi je 59.900 evrov. Prednaročila so že omogočili, izdelave Polestarjeve 'dvojke' pa se bodo lotili v začetku prihodnjega leta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"