Znan je datum prihoda prvih Volkswagov ID.3

10. 6. 2020 | Jure Šujica
Deli

Za primerke iz serije First edition bo potrebno odšteti 40.000 evrov, kupcem pa bodo namenili nekatere dodatne ugodnosti.

Težave Volkswagna z modelom ID.3 se počasi približujejo koncu. Čeprav je avtomobil uradno predstavitev doživel že skoraj leto dni nazaj, več mesecev pa je minilo tudi od njegove domače predstavitve, pa ga na cestah in v prodajnih salonih še nismo uspeli uzreti. Avtomobil namreč od samega začetka pestijo različne tehnične težave, ki pa naj bi jih pri Volkswagnu naposled le rešili ter s tem omogočili začetek prodaje.

Pri Volkswagnu so po prvotnih predvidevanjih in po tem, ko so se pojavile težave predvidevali, da bodo s prodajo pričeli sredi letošnjega poletja, vendar pa se to ni zgodilo. Namesto tega so sedaj datum (ponovnega) začetka prodaje prestavili na september, oziroma, če smo natančni kar na prvi september letos.

Ugodnost za čakajoče

Hkrati za začetkom prodaje avtomobila pa se pri Volkswagnu pripravljajo tudi na ponovno sprejemanje naročil za nova vozila. ID.3 bo tako znova moč naročiti od 17. junija dalje, hkrati z izvedbo First edition pa se bo v ponudbi pojavila tudi cenejša vstopna različica, za katero bo potrebno odšteti 30.000 evrov brez upoštevane subvencije za električna vozila.

So pa pri Volkswagnu za bodoče kupce pripravili še dve zanimivi ugodnosti. Prva, namenjena tistim kupcem, ki si želijo svoje vozilo dobiti kar najhitreje bodo v začetku prihodnjega leta brezplačno podarili dve nadgradnji programske opreme, kupcem, ki bodo s prevzemom nekoliko počakali pa bodo namenili vozila z vsemi tovrstnimi dodatki.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja