Kia Ceed v tretji generaciji še bolj evropska

6. 2. 2018
Deli
Kia Ceed v tretji generaciji še bolj evropska (foto: Kia)
Kia

Z novo generacijo prihaja tudi do manjše, a pomenljive spremembe v imenu, iz katerega se umika '.

Korejski avtomobilski proizvajalec, ki se zadnja leta vse bolj uveljavlja v Evropi – pravi preboj se je pričel ravno s prvo generacijo modela Cee'd, prvim evropsko naravnanim modelom znamke – mesec dni pred salonom v Ženevi razkriva prve novice o novi generaciji priljubljenega modela. Ta bo v svoji tretji generaciji na voljo kot petvratna kombilimuzina, tovarna pa obljublja 'še eno različico'. Ali bo to karavan ali pa trivratna izvedba zaenkrat še ni znano, a glede na to, da konkurenca v obliki Volkswagen Golfa, Forda Focusa in Peugeota 308 že lep čas opušča izvedbe s tremi vrati, se lahko nadejamo, da bo enako storila tudi Kia.

Po besedah tovarne naj bi bil novinec zasnovan ekskluzivno za evropski trg. To poudarjajo tudi z manjšo spremembo v imenu, po novem bo njegovo ime Ceed, kar je okrajšava za 'Community of Europe, with European design' oziroma v prevodu '(za) evropsko družbo z evropskim dizajnom'. Avtomobil je bil sicer zasnovan v Kiinem evropskem razvojnem centru v nemškem mestu Frankfurt.

Čeprav bo avtomobil svetovno premiero doživel na ženevskem avtomobilskem salonu, pa bodo prvi primerki na ceste centralne Evrope zapeljali že v drugem četrtletju letošnjega leta, takrat pa bodo znane tudi cene.

Jure Šujica
Foto: Kia

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja