Audijev električni koncept z umetno inteligenco tik pred predstavitvijo?

Premiero naj bi doživel že čez slaba dva tedna.

Audijev električni koncept z umetno inteligenco tik pred predstavitvijo? (foto: Audi) Audi
2. 4. 2019

Audi se zadnje čase na salonih rad pokaže z električnimi koncepti in vozili, ki so že tik pred proizvodnjo, a gre večinoma za športne kupeje oziroma športne terence, križance. Čeprav so ti morda najbolj atraktivni, pa Audi očitno zaključuje razvoj še enega nekoliko bolj običajnega električnega avtomobila, za zdaj znanega le pod imenom Audi AI:Me.

O konceptu se do zdaj ni vedelo kaj dosti, saj je Audi danes prvič uradno naznanil njegov prihod, ki pa se bo zgodil zelo kmalu. Predstavitev bo namreč potekala že čez slaba dva tedna, 15. aprila v kitajskem mestu Šanghaj oziroma na tamkajšnjem avtomobilskem salonu, kot vse kaže, pa bo šlo za kompaktno kombilimuzino velikosti Volkswagna Golfa, najverjetneje narejeno na Volkswagnovi platformi za električne avtomobile MEB.

Prihajajočega novinca Audi sicer opisuje kot »vizijo avtomatiziranega kompaktnega avtomobila za mesta prihodnosti«. Očitno gre torej za vsaj deloma avtonomen avtomobil, ki pa bo sodeč po skicah notranjosti, v kateri je tudi volanski obroč, omogočal klasično upravljanje, kar je le še dodaten dokaz, da gre za koncept, ki bi lahko že zelo kmalu v takšni ali drugačni obliki zapeljal na cesto.