Cammeo v Sloveniji po zaslugi Hyundaija kmalu zgolj na elektriko

Obe podjetji sta včeraj podpisali pogodbo o dobavi petih električnih Hyundai Kon.

Cammeo v Sloveniji po zaslugi Hyundaija kmalu zgolj na elektriko (foto: Hyundai) Hyundai
30. 5. 2019

Ljubljančani, še posebno tisti, ki pogosteje ali pa vsaj občasno uporabljajo taksi prevoze so se v minulih letih že navadili na bele karavane podjetja Cammeo, ki tudi v Sloveniji postaja eden glavnih ponudnikov taksi prevozov. To jim je doslej že uspelo tudi v drugih državah nekdanje Jugoslavije, še posebno na Hrvaškem, od koder podjetje tudi prihaja.

Podjetje, ki namerava v prihodnje svojo ponudbo razširiti še v druga slovenska mesta sedaj uporablja vozila znamke Dacia, ki pa, če jih seštejemo skupaj, v zrak vsak dan izpustijo kar precej škodljivih izpustov. Zato je še toliko bolj dobrodošla odločitev in podpis sodelovanja s podjetjem Hyundai, ki je prvi korak k elektrifikaciji flote podjetja.

Pogodbo o sodelovanju sta tako včeraj podpisala direktor družbe Hyundai Avto Trade, Marko Kajfež in Vladimir Minovski, lastnik in generalni direktor Cammea. V sklopu te pogodbe je bilo tako dogovorjeno, da bo Hyundai Cammeu v bližnji prihodnosti dostavil pet električnih vozil Hyundai Kona Electric. A to je šele začetek, saj naj bi podjetje že sprejelo odločitev, da naj bi do konca prihodnjega leta elektrificiralo celotno floto vozil.