Chevrolet eCOPO Camaro je pokazal svoje električne mišice

Na začetku novembra je Chevrolet predstavil električno različico Camara COPO, ki je pred nekaj dnevi sodeloval na prvem 'drag raceu'.

Chevrolet eCOPO Camaro je pokazal svoje električne mišice (foto: GM) GM
4. 2. 2019

Čeprav je eCOPO Camaro lahko izkoristil le 80 odstotkov moči, je potreboval le dobro sekundo in pol, da je pospešil do 100 kilometrov na uro, četrt milje pa je premagal v 10,142 sekunde, kar je pomenilo, da je na ciljni črti dosegel hitrost 210,58 kilometra na uro.

A to je le začetek Chevroletevih hitrostnih prizadevanj, saj so na avtomobilskem salonu SEMA v Las Vegasu obljubili, da bo eCOPO Camaro četrt milje premagal v le devetih sekundah.

Ponovimo še nekaj kratkih dejstev o Chevroletu eCOPO Camaru. Poganjata ga dva elektromotorja s sistemsko močjo 550 kilovatov in navorom 813 njutonmetrov, katerih moč se na zadnji kolesi prenaša prek konvencionalnega samodejnega dirkalnega menjalnika Turbo 400.

Elektrika je shranjena v bateriji z zmogljivostjo 32 kilovatnih ur, sistem pa deluje z napetostjo 800 voltov, ki zagotavlja bolj učinkovit prenos moči na elektromotorje in hitrejše polnjenje baterije.