Električni Renault Master Z.E. bo imel do 200 kilometrov dosega

Na voljo bo v enakih različicah, kot bencinsko gnan brat, tudi s kesonom na zadku in z možnostjo izdelave nadgradnje.

Električni Renault Master Z.E. bo imel do 200 kilometrov dosega (foto: Renault) Renault
26. 2. 2018

Največji Renaultov kombi dobiva novo različico. Ne, ne gre za kakšno posebno karoserijsko različico, ampak bo Renault po zgledu električnega modela Kangoo na trg postavil še njegovega večjega brata, model Master, ki pa si bo z manjšim delil končnico imena Z.E., kar je okrajšava za Zero Emision ali brez emisij. Govorimo namreč o čisto pravem električnem kombiju brez dodanega bencinskega motorja, ki bo tako v razredu velikih dostavnikov konkuriral že predstavljenemu Volkswagnu e-Crafterju.

Čeprav gre za večji kombi, bo še vedno namenjen uporabi v mestu in mestnih središčih. To nakazuje že elektromotor, ki bo iz sebe iztisnil 76 'konjev' moči, za njegovo napajanje pa bo skrbel baterijski sklop s kapaciteto 33 kilovatnih ur zadnje generacije, ki ga je Renault razvil v sodelovanju s podjetjem LG Chem. Rezultat kombinacije je 200-kilometrski doseg in 100 kilometrov najvišje hitrosti. Ta se bo lahko v načinu za varčevanje Eco Mode omejila na 80 kilometrov na uro, nekoliko slabši pa so tudi pospeški.

Master Z.E. pa bo poleg novega pogonskega sklopa dobil nabor uporabnih aplikacij, ki bo pomagal pri načrtovanju poti in s tem olajšal delo upravljavcem flot. Med njimi so Z.E. Connect za preverjanje dosega vozila na daljavo, Z.E. Trip za iskanje polnilnih postaj in Z.E. Pass, s katero lahko voznik na polnilnem mestu poravna strošek polnjenja brez uporabe gotovine.