Festival of Speed rodil novo avtomobilsko serijo

Glede na videno je pričakovati, da bo naletela na pozitiven odziv javnosti.

Festival of Speed rodil novo avtomobilsko serijo (foto: Continental) Continental
8. 7. 2019

Na letošnjem festival hitrosti so bili poleg številnih športnih avtomobilov in postavljanju rekordov priča tudi rojstvu kar dveh novih dirkaških serij. No, ena je pravzaprav doživela zgolj predstavitev, tudi sicer pa z avtomobilizmom nima kaj dosti skupnega, saj je govora o dirkah oktakopterjev. Nasprotno je druga serija nekoliko bolj prizemljena. Govorimo namreč o seriji Extreme E Electric SUV, katere eden izmed pobudnikov je proizvajalec avtomobilskih pnevmatik Continental.

Omenjena serija bo tako poleg dirkanja služila še dvema namenoma: promociji električnih športnih terencev in pa promociji novih pnevmatik, ki jih je Continental skupaj z dirkalniki, ki jih bodo uporabljali tekmovalci v omenjeni seriji, pripeljal v Goodwood. Namenjene so namreč prav uporabi na električnih športnih terencih, sposobne pa naj bi bile kljubovati najbolj zahtevnim pogojem na svetu, tako vožnji po Sahari, kakor tudi na primer po Antarktiki.

Štart čez dve leti

»Extreme E-SUV Odyssey 21 je nekaj povsem unikatnega v svetu motošporta. Najbolj napredna tehnologija in pa dizajn pnevmatik, ki jih je razvil Continental se odražajo v dirkalniku, ki se lahko izkaže v najtežjih pogojih kjerkoli na svetu. Naj si bo na Arktiki, v Himalaji, Amazoniji, Sahari, ali otokih Indijskega oceana, ti avtomobili bodo povsod prikazali potencial, ki ga imajo električni križanci; ne le dirkaškim navdušencem, pač pa tudi potrošnikom, ki želijo z nakupom električnega križanca za lastne potrebe narediti spremembo,« je dejal Alejandro Agag, ustanovitelj serije Formula E, ki sodeluje tudi pri nastanku nove serije.

No, čeravno je bil v Goodwoodu na ogled postavljen pravi dirkalnik bodoče serije, pa bomo na njen dejanski začetek vseeno morali počakati. Prvi dirka naj bi bila namreč odpeljana leta 2021, kje naj bi stekla oziroma, kje bo speljan celoten koledar pa zaenkrat še ni znano. A ob popotnici, ki spremlja serijo je pričakovati, da bi se lahko po priljubljenosti približala formuli E, ki je od zagona pred petimi leti do danes postala prepoznavna in spoštovana dirkaška serija.