General Motors razmišlja o obuditvi Hummerjev...

...le da jih bo po novem, če do obuditve pride, poganjala elektrika.

General Motors razmišlja o obuditvi Hummerjev... (foto: Profimedia) Profimedia
18. 6. 2019

Terenska vozila znamke Hummer je kot zadnji izmed ameriških proizvajalcev, General Motors, v treh različicah proizvajal vse do leta 2010, bržkone pa jih lahko označimo za ene izmed najmanj neekonomičnih in ekoliških vozil svojega časa. Zanimivo je torej, da General Motors razmišlja, da bi obudil to ime, a s pomembno razliko. Novinci naj bi bili namreč opremljeni z električnimi pogonskimi sklopi – če bodo seveda prišli v serijsko proizvodnjo.

Ideja o obuditvi Hummerja je namreč zaenkrat zgolj to – ideja, ki pa bi po poročanju portala Automotive news Europe lahko postala še kaj več. Pri GM-u namreč opažajo vse večje povpraševanje strank po vzdržljivih terenskih avtomobilih, ki pa bodo hkrati tudi ekološko neoporečni. Pri GM-u bi jim seveda radi ustregli, hkrati pa naj bi bil to tudi korak proti izključno električni prihpodnosti in morebiti bi prav znamka Hummer lahko odločno pripomogla k temu.

Pri GM-u sicer o tej možnosti kot rečeno zaenkrat zgolj razmišljajo, ji je pa zato precej naklonjen sam predsednik podjetja, Mark Reuss, ki je nad Hummerjem navdušen, vseeno pa ni prepričan v to, ali bodo na koncu vendarle obudili znamko, ki je bankrotirala let 2009. Bo pa veliko znanega že kmalu. Ameriško podjetje namreč aktivno dela na razvoju in predstavitve nove generacije električnih vozil zbranih pod delovnim imenom BEV3. V sklopu tega projekta bo do leta 2023 na ceste zapeljalo 20 novih električnih avtomobilov, med katerimi bo nekaj križancev, ni pa znano ali tudi 'čistokrvni' terenci.

Preberite še: Zgodovina znamke Hummer

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri