Hyundaiev električni športnik bo nosil DNK znamke Rimac

Znamki sta podpisali namero o sodelovanju, ki bo Rimcu prineslo tudi več 10 milijonov svežih sredstev.

Hyundaiev električni športnik bo nosil DNK znamke Rimac (foto: Hyundai) Hyundai
14. 5. 2019

Hrvaški avtomobilski znamki Rimac se po nekaj letih trdega dela in dveh superšportnih maloserijskih avtomobilih stvari naposled začenjajo obrestovati. Danes je namreč na dan prišla novica o sprejetju partnerstva med podjetjem Rimac in korejskim avtomobilskim gigantom Hyundai, ki se bosta v prihodnjih letih lotila skupnega razvoja visoko zmogljivih električnih avtomobilov. Sodelovati naj bi začela že letos oziroma prihodnje leto.

Danes sprejeti sporazum tako predvideva 80 milijonov evrov vložka, pri čemer bo 64 milijonov evrov padlo na pleča Hyundaia, 16 milijonov pa bo na drugi strani prispevala Kia. Skupaj naj bi tako obe strani razvili koncept povsem novega električnega avtomobila in koncept s pogonom na gorivne celice, ki ju bo nato Hyundai umestil v vse hitreje rastočo družino športnih vozil N.

Novo v vrsti sodelovanj

»Rimac je inovativno podjetje z neverjetnimi zmogljivostmi. Njihovi začetki kot zagonsko podjetje in številne izkušnje, pridobljene med sodelovanjem z različnimi avtomobilskimi proizvajalci, ter tehnološka razvitost pomenijo, da je Rimac popoln partner. Že zdaj se zato veselimo prihodnjega sodelovanja, ki bo del naše poti k čisti mobilnosti,« je dejal Euisun Chung, izvršni podpredsednik skupine Hyundai Motors.

Rimac ni novinec, ko govorimo o sodelovanju z drugimi znamkami. Pred kratkim so tako sodelovali pri razvoju Pininfarine Battista, že dlje časa pa sodelujejo z britanskim Aston Martinom. Hyundai je na drugi strani s serijo družin N že takoj naletel na pozitiven odziv javnosti, zaradi česar se zdi, da bo novo sodelovanje brez dvoma obrodilo bogate in sladke sadove.