Nio nadgrajuje nabor asistenčnih sistemov; samodejno skozi prometne zamaške

Osrčje sprememb je nov operacijski sistem druge generacije. 

Nio nadgrajuje nabor asistenčnih sistemov; samodejno skozi prometne zamaške (foto: Nio) Nio
11. 6. 2019

Ob poplavi številnih kitajskih proizvajalcev električnih vozil v zadnjih letih je Nio eden izmed tistih, ki se med prvimi prebijajo na evropski trg. Ne nazadnje so se tudi zato pred dvema letoma lotili postavljanja rekorda na dirkališču Nürburgring v Nemčiji (ki je pred kratkim sicer 'padel' po zaslugi Volkswagna). Te dni pa predstavljajo za večino kupcev še nekoliko pomembnejšo novost: nabor sedmih novih asistenčnih sistemov.

Vse Niove novosti so sicer zajete v nov operacijski sistem in tako pravzaprav le del novosti. Kot pravijo pri Niu, so namreč s sistemom druge generacije na eni strani pripravili povsem drugačno uporabniško izkušnjo, na drugi pa tudi nov uporabniški vmesnik.

Nio tako med sedmimi tehnologijami prinaša sistem za pomoč in delno avtonomijo pri vožnji na avtocestah, sistem za samodejno menjavo voznih pasov in sistem za samodejno vožnjo v prometnih zamaških. Sicer na novo predstavljene tehnologije še vedno uvrščamo v drug nivo avtonomne vožnje, a napredek vendarle je tu.

»Kot znamka, ki proizvaja pametne električne avtomobile, so raziskave in razvoj tehnologij za avtonomno vožnjo ključnega pomena. Le z napredkom na teh dveh področjih in aktivnim delom ter izpopolnjevanjem ključnih tehnologij namreč lahko takoj reagiramo na zahteve potrošnikov in pospešimo uvajanje novosti. Tako hkrati lahko presežemo pričakovanja in zahteve kupcev,« je dejal Jamie Carlson, predsednik oddelka za avtonomno vožnjo.