Polestar se spušča v boj z Modelom 3 znamke Tesla

Na družabnem omrežju Twitter se je sinoči pojavila prva fotografija novega avtomobila z večstokilometrskim dosegom.

Polestar se spušča v boj z Modelom 3 znamke Tesla (foto: Polestar) Polestar
4. 1. 2019

Tesla Model 3 v tem trenutku velja za enega izmed najpriljubljenejših električnih avtomobilov na trgu, o tem sploh ni dvoma. Odkar je ameriškemu proizvajalcu uspelo vzpostaviti tudi normalno proizvodnjo, omenjeni avtomobil velja za enega od najbolje prodajanih v srednjem cenovnem razredu, kjer pa roko na srce za zdaj (še posebej med limuzinami) prevelike konkurence še ni. A novi tekmec naj bi se na trgu pojavil kmalu.

Na družabnem omrežju Twitter je namreč sinoči prvo fotografijo svojega drugega avtomobila predstavil kitajsko-švedski avtomobilski proizvajalec Polestar. Čeprav gre le za fotografijo zadnjega dela avtomobila s ptičje perspektive in je tako o obliki avtomobila na pogled znanega le malo, pa je Polestar že razkril, da gre pri novincu za štirivratno limuzino s položno spuščajočo se streho in zadnjim steklom.

Novost tudi za Google

Bolj kot (nerazkrita) oblika pa so zanimivi tehnični podatki. Polestar 2 bo namreč prvi popolnoma električni avtomobil omenjene znamke. Hkrati bo tudi bistveno cenejši od hibridnega kupeja Polestar 1, saj se bo avtomobil za kupce boril v cenovnem razredu že omenjenega Modela 3. Hkrati bo Polestar 2 – tako kot novi modeli sestrske znamke Volvo – na voljo prek tako imenovane 'naročnine' in bo tako predstavljal premijsko alternativo vozilom znamke Volvo.

Novinec bo sicer razpolagal z okrog 300 kilovati električne moči in 500 kilometri dosega, pri čemer Polestar dodaja, da bodo natančni tehnični podatki na voljo v kratkem. Je pa že znano, da bo z njegovim prihodom na trg, napovedanem še v tem letu, svojo premiero doživel tudi Googlov sistem Android HMI.