Protean z novo revolucionarno rešitvijo za urbano električno mobilnostjo

Novost bo (lahko) namenjena tako avtonomnim, kot klasičnim vozilom.

Protean z novo revolucionarno rešitvijo za urbano električno mobilnostjo (foto: Protean) Protean
19. 7. 2019

Ko bodo mesta po svetu postala nedostopna za avtomobile (kar počasi, vendar zagotovo že postajaj), bo treba najti rešitve za dostavo 'na zadnji kilometer'. Nekatere so že bile predstavljene z rešitvami več podjetij s celega sveta, vključno z Protean, ki je zdaj predstavil revolucionarno vozilo, shuttle, ki bo uporabno v še tako natrpanih mestih. Vse to zahvaljujoč pametni rešitvi.

Proteanovo vozilo poimenovano Protean 360+ ima namreč posebno lastno, da ga je moč voziti naprej, nazaj, levo ali desno ter vrteti okrog njegove osi. Rešitev je v štirih kolesih, ki spominjajo na tiste nakupovalnih vozičkih iz supermarketa. Le-ta se premikajo neodvisno drug od drugega, poleg tega pa je vsak izmed njih opremljen s  svojim elektromotorjem, kar pomeni, da v osrednjem delu vozila ostaja več prostora za potnike.

Celoten sistem prinaša tudi 1 druge inovacije. tako prihaja nova vrsta štiritočkovnega vpetja koles, inovacija pa bo povezana s pnevmatskim vzmetenjem, ki bo avtobusu omogočilo, da poklekne pred robnikom, kar bo potnikom olajšalo dost vstop v kabino. Za koliko potnikov bo prostora, je še neznano, omogočen pa jim bo vstop z obeh strani ali od zadaj.

»Mobilnost kot storitev v mestih se povečuje in s tem tudi potreba po novem razredu vozil za mestni prevoz,« pojasnjuje KY Chan, generalni direktor podjetja Protean Electric. »Ne glede na to, ali je govora o souporabi ali zasebni uporabi vozil za prevoz potnikov oziroma blagam, klasičnem ali avtonomnem upravljanju, bodo ta nova vozila zahtevala nove tehnologije. Protean360+  je plod inovativnega razmišljanja naše ekipe o tem, kako izpolniti zahteve za naslednje generacije mestnih vozil.«