Razmišljate o nakupu električnega avtomobila? Tukaj vsi odgovori na enem mestu!

Razmišljate o nakupu električnega avtomobila? Katerega izbrati in koliko zanj plačati? Vse odgovore najdete na konferenci e-Mobilnost, ki jo skupaj pripravljajo v uredništvu revije Plugin Magazin in Avto magazin v sodelovanju s podjetji, ki se ukvarjajo s trajnostno obliko energijo.

Razmišljate o nakupu električnega avtomobila? Tukaj vsi odgovori na enem mestu! (foto: Shutterstock) Shutterstock
13. 11. 2018

KDAJ: 22. in 23. november
KJE: Pošta Slovenija, Čopova 11, Ljubljana

Na konferenci lahko (med drugim) izveste:

 • Bodo električni avtomobili povzročili električni mrk ali rešili elektrodistribucijo? 
 • Za katere posameznike in podjetja je primeren električni avto?
 • Kakšen električni avto izbrati, kateri so trenutno na voljo in kakšna bo ponudba v prihodnosti?
 • Kako do subvencije in ugodnega financiranja?
 • Vse, kar morate vedeti o polnjenju doma ali v podjetju in zasebnih polnilnih postajah (wallboxih), njihovi izbiri, vgradnji in prilagoditvi priključka.
 • Polnjenje na poti: od hitrih polnilnih postaj do destination charginga.
 • Električna mobilnost v prevozu potnikov in blaga.

Konferenca, ki bo potekala dva dni, bo združevala deležnike in določevalce s področja e-mobilnosti in sodobne, ekološke mobilnosti.

Prvi dan konference si bodo udeleženci ogledali širšo sliko sedanjosti in prihodnosti e-mobilnosti v Sloveniji in Evropi. Za govorniškim pultom bodo nastopili tako strokovnjaki kot politiki, ki bodo predstavili strategije, izkušnje in načrte. Med njimi bodo ljudje, ki vodijo elektromobilnost v dveh najbolj razvitih državah na tem področju, to je v Nemčiji in na Nizozemskem, pa tudi najvišji predstavniki podjetij, ki bodo prehod v elektromobilnost vodila v Sloveniji.

Drugi dan bo bolj uporabniško usmerjen in namenjen vsem, ki se z e-mobilnostjo srečujejo v praksi – od fleet managerjev in tistih, ki so zadolženi za promet v lokalnih skupnosti, od ponudnikov storitev do fizičnih oseb, ki se odločajo za nakup električnega avtomobila. Prav potencialnim kupcem bomo ponudili popolno informacijo o izbiri, financiranju in nakupu, polnjenju doma in na poti in odgovorili na vse druge podrobnosti, pomembne za nemoteno vsakdanjo uporabo električnega avtomobila.

Poudarki iz programa:

 • Evert Jan Schuurman, višji svetovalec na ministrstvu za transport pri nizozemski vladi, bo predstavil načine, kako na Nizozemskem različni deležniki sodelujejo pri razvoju e-mobilnosti.
 • Frank Müller, COO pri nemški zvezi za elektromobilnost, bo povedal, kaj e-mobilnost pomeni za energetsko industrijo v Nemčiji.
 • Gregor Skobir, direktor razvoja novih projektov pri ELES-u, bo predstavil, kako se na elektromobilnost pripravlja elektroindustrija.
 • Bojan Žlender, vodja službe za trajnostno mobilnost in prometno politiko pri slovenski vladi, bo predstavil strategijo e-mobilnosti v Sloveniji.

Več o programu si lahko preberete tukaj.

Vabljeni!

Predsednik e-mobility.si Primož Lemež

Urednik Avto magazina Dušan Lukič