Tesla Pick-up bo stal (precej) manj kot 50.000 dolarjev

V osnovni izvedbi pravzaprav manj kot 44 tisoč evrov.

Tesla Pick-up bo stal (precej) manj kot 50.000 dolarjev (foto: Tesla) Tesla
3. 6. 2019

Tesla se počasi, a zagotovo pripravlja na splavitev dveh novih avtomobilov, ki bosta kmalu zasijala v polnem sijaju. In čeprav je sočasna priprava dveh novih modelov (ob tem, da počasi prihaja še druga generacija Modela S) velik zalogaj za majhnega proizvajalca avtomobilov, kot je sicer hitro rastoča Tesla, pa imajo na risalni deski še en avtomobil, ki bo sledil omenjenim – Tesla Pick up.

Že samo ime – Tesla temu področju ne namenja prevelike pozornosti – daje idejo o njegovi osnovni obliki, zasnovi in to, s kom bo tekmoval na trgu. Poleg Riviana, ki ga bo prav tako poganjala elektrika, bo po besedah Elona Muska eden izmed njegovih glavnih tekmecev Dodge Ram. Gre seveda za enega od najbolj priljubljenih in prodajanih poltovornjakov v ZDA, slednjemu pa naj bi konkuriral tudi s ceno. Mimogrede, po uradnem ceniku je za novega Rama v osnovni izvedbi in z letnico 2019 treba odšteti vsaj dobrih 33.000 dolarjev ali slabih 29.600 evrov

Osnovni model avta znamke Tesla naj bi po mnenju Muska stal precej pod 49.000 dolarjev, kar je manj kot 44.000 evrov – več kot Ram, a naj bi po drugi strani zagotovil veliko več moči in navora kot njegov tekmec na bencinski pogon. Hkrati naj bi najdražja različica, katere cenovni okvir je neznan, zagotovila do 500 milj oziroma 800 kilometrov avtonomije. No, glede na nedavne podatke o dometu naslednje generacije Roadsterja, se to zdi povsem mogoče.