(Uradno) Formula E pripravljena na vroči finale

Dirkaška serija bo letošnjo sezono sklenila v Berlinu - na prav poseben, a pričakovan način.

(Uradno) Formula E pripravljena na vroči finale (foto: FIA) FIA
17. 6. 2020

Avtomobilske dirke se naposled, pa čeprav počasi in postopoma kot kaže vendarle vračajo v ustaljene tirnice in na urnike. Če smo še nedolgo nazaj Formulo E spremljali na zgolj v virtualnem načinu – mimogrede, v konkurenci virtualnih dirkačev je naslov svetovnega prvaka romal v roke Slovenca Kevina Siggyja – pa je sedaj uradno potrjen tudi datum naslednje dirke prave dirkaške serije oziroma kar finala.

Zadnja dirka virtualnega izziva »Race at Home Challange« je tako potekal na nekdanjem berlinskem letališču Tempelhof, prav omenjena proga pa je bila po pogovorih med organizatorji tekmovanja ABB FIA Formula E Championship in zvezo smo izbrana za finale sezone, ki se je sicer pričela ob koncu lanskega leta.

Tribune ostajajo zaprte

Kot rečeno pa bo finale potekal nekoliko drugače, kot je bilo načrtovano. Ob okrnjenem številu izpeljanih dirk v tej sezoni so se namreč organizatorji odločili, da bodo v Berlinu v razmaku devetih dni izpeljali kar šest dirk. Te bodo na sporedu petega in šestega, osmega in devetega ter 12. in 13. avgusta, pri čemer pa bo vsaka par dirk ponujal nekoliko spremenjeno konfiguracijo, kar bo zagotovo pripomoglo k bolj zanimivim dvobojem.

'Festival Formule E', ko ga je poimenoval direktor tekmovanja, Jamie Reigle, pa vendarle ne bo tako atraktiven, kot bi lahko bil. Organizatorji so se namreč odločili, da zaradi varnosti onemogočijo ogled dirke v živo, zaradi česar bodo ljubitelji dirko lahko spremljali le preko neposrednega televizijskega oziroma spletnega prenosa.