3. Rally Show Santa Domenica

26. 11. 2012
Deli

Čeprav sta bili glavni atrakciji letošnjega že tretjega hrvaškega Rallyja Santa Domenica dva dirkalnika WRC (Škoda Octavia WRC Hrvata Ivana Čibeja in Subaru Impreza WRC Madžara Janosa Szilagyja), smo Slovenci držali pesti predvsem za svoje dirkače. Na koncu se je splačalo, saj smo osvojili eno drugo in dve prvi mesti.

Naš najboljši dirkač je bil Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO IX), ki je moral priznati premoč zgolj lanskemu zmagovalcu tega šova Hrvatu Čibeju v veliko zmogljivejšem dirkalniku WRC. Sedmi v skupni razvrstitvi in prvi med dirkači, ki nastopajo z dirkalniki na prednji pogon, je bil Aljoša Novak (Škoda Fabia R2), zmagali pa smo tudi v razvrstitvi dirkalnikov do 1,4 litra (Alan Pajk s Škodo Fabio 1.4 16V).

Skoraj popoln uspeh naših dirkačev so dopolnili še drugi, ki so poskrbeli za zabavo številnih gledalcev, saj je Domen Staut najel Mitsubishija Lancerja EVO IX od Mitje Klemenčiča (in osvojil peto mesto), zelo počez pa so se vozili še Verbič (Škoda Fabia), Prosenc (Renault Clio), Lampe (VW Polo) in Jerkič (Zastava Yugo). Rakovec, Grgič in dva Sušnika pa so pokazali, zakaj so buggyji doma na makadamu.

Aljoša Mrak

FOTO: Uroš Modlic

REZULTATI

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja