30. Rally Hella – Saturnus bo!

6. 9. 2007
Deli

Na tiskovni konferenci v prostorih podjetja Hella Lux Slovenija so organizatorji potrdili, da priprave na zadnji reli za DP potekajo po načrtih. Čeprav …

Naš nekdaj najprestižnejši reli se bo odvijal od 26. do 28. oktobra 2007 v okolici Ljubljane in Zagorja, veljal pa bo za slovensko DP in FIA evropski pokal koef. 5. Ker so zaradi spremembe termina izgubili pokal Mitropo (ki so ga z odprtimi rokami sprejeli organizatorji relija Postojska jama – Trst), bo verjetno nekaj manj tujih posadk, vendar po pričakujejo tesne boje zaradi zaključka prvenstva.

V petek bo ceremonialni start sredi Ljubljane (na Kongresnem trgu), nato pa bodo dirkači odpeljali superspecial na stezi za speedway, v soboto naj bi se karavana preselila v Zagorje in okolico (Trbovlje), v nedeljo pa zopet v Ljubljano (servisna cona bo na parkirišču Ljubljana Resorta oziroma avtocampa Ježica).

Organizatorji so kljub pomanjkanju denarnih sredstev optimistični za izvedbo relija tudi v prihodnjih letih, vendar so že sedaj priznali, da bo prihodnje leto reli zopet dobil staro ime (Saturnus), nov termin (klasični v začetku maja), izgubil pa bo glavnega pokrovitelja (Hella). Za več informacij poglejte na www.hellarally2007.eu. (AM)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"