7. Rally Vipavska dolina: lep seznam prijavljenih, manjka prvak Humar

18. 4. 2017
Deli

Ta konec tedna, z začetkom v petek z večernim superspecialom v Ajdovščini, se bo začel naš prvi letošnji reli za državno prvenstvo. Seznam prijavljenih obeta pravi dirkaški spektakel, žal pa med dirkači ne bo našega aktualnega prvaka Aleksa Humarja

Na trenutnem seznamu je kar 58 posadk, vendar smo prepričani, da se bo organizator prilagodil, če bo dirkač prišel s prijavnico zadnji trenutek. Zaenkrat spadajo med favoriti Rok Turk (Peugeot 208 R5), Claudio De Cecco (Peugeot 208 R5) in predvsem nekdanji svetovni prvak v PWRC leta 2008 Avstrijec Andreas Aigner, za katerega upamo, da bo prišel - in to s Škodo Fabio R5. Veliko pričakujemo tudi od Darka Peljhana, čeprav naš Idrijec z Mitsubishijem Lancerjem EVO X le težko konkurira vrhunskim dirkalnikom R5, bo pa Italijan Bernd Zanon poskušal presenetiti vse s Peugeotom 207 S2000.

Če upoštevamo zraven še množico močnih BMW M3, veliko poskočnih dirkalnikov R2 in predvsem našpičene dirkače v zelo dobro zastopani diviziji I, se ta petek in soboto obeta lepa prireditev.

Žal pa ne bo na startu našega aktualnega prvaka in lanskega zmagovalca tega relija Aleks Humar, saj je dirkalnik Renault Clio R3T prodal v Francijo, žal pa ni imel dovolj časa, da bi si zagotovil konkurenčen nov dirkalnik skupine R2. V podobni težavi je tudi lanski prvak v diviziji I Martin Mlinar, saj še vedno išče dirkalnik Citroën C2 R2 za nadaljevanje sezone.

Seznam prijavljenih 

Foto: Uroš Modlic