Akrapovič: Obisk prvakov

Ne zgodi se ravno pogosto, da Slovenijo obišče kakšen vidnejši športnik, uspešen v avto ali motošportu. A vendarle so izjeme. Roko na srce; če ne bi bilo družbe Akrapovič, ki sodeluje z množico avtomobilskih in motorističnih ekip, tudi tokratnega obiska ne bi bilo.

24. 12. 2014

Slovenijo sta na povabilo družbe iz Ivančne Gorice namreč obiskala Andrea Dovizioso, voznik razreda MotoGP v tovarniški ekipi Ducatija (med drugim je bil svetovni prvak v razredu 125 cm3, letos pa v razredu MotoGP peti v končnem seštevku) ter Marco Witmann, voznik BMW-ja, aktualni in najmlajši prvak serije avtomobilističnih dirk DTM.

Z obema ekipama pri Akrapoviču tesno sodelujejo in kot je povedal Igor Akrapovič na tiskovni konferenci ob obisku prvakov, je dirkanje v genih same družbe, kjer so ga prepoznali kot poligon za testiranje njihovih izpušnih sistemov in kot hvaležno marketinško orodje.

Oba dirkača sta bila v Sloveniji prvič. Navdušena sta bila nad tistim, kar sta videla v prostorih družbe Akrapovič, saj sta si ogledala tudi proizvodnjo. Dovizioso je posebno izpostavil kvaliteto končnih izdelkov in predanost kolektiva dirkanju, podobno pa je menil tudi Witmann - ta je pred kratkim testiral tudi že F1 - ki ga navdušuje poleg samih zmogljivosti izpušnih sistemov iz Slovenije tudi njihov zvok.

Ob koncu leta je zanimiv in impresiven podatek, da so mojstri iz Ivančne Gorice, z Igorjem Akrapovičem na čelu, v več kot dvajsetletni dirkaški zgodovini družbe osvojili že 96 naslovov svetovnih prvakov! (JuP)