AŠ2005 razglasil športnika leta

5. 12. 2022 | Jure Šujica
Deli
AŠ2005 razglasil športnika leta (foto: Amicorally)
Amicorally

Nagrado je prejel eden najmanj izkušenih dirkačev relija, ki pa pomanjkanje kilometrine nadomešča z odlično tehniko in občutkom za volan.

Slovenski dirkači so po večini svoje štirikolesne dirkalnike že vrnili v oskrbo podjetjem, pri katerih jih najemajo oziroma so jih pospravili v garaže, kjer jih bodo pripravili za novo sezono. Zato je tudi čas za pregled minule sezone, ki so ga izvedli pri krovni nacionalni dirkaški organizaciji AŠ2005. Sinoči so med drugim razglasili tudi dirkača, ki je v minuli sezoni dosegel največ in osvojil naziv Avtomobilist leta 2022.

Ta čast je zasluženo pripadla Boštjanu Avblju. Dirkač z Vrhnike je namreč letos osvojil naslov italijanskega prvaka v reliju in s tem dosegel nov vrhunec v svoji sicer relativno kratki dirkaški karieri, ki jo je začel dokaj pozno. Leta 2016 je bil udeleženec izbora RaceStar, ki ga je organizirala AŠ2005, nato pa se je počasi prebijal po lestvici navzgor. Sprva se je kalil v serijah Twingo Cup in Clio Cup, kjer je nase opozoril tudi na mednarodnih tekmovanjih, nato pa je leta 2018 presedlal v reli in se hitro začel dokazovati kot eden najboljših dirkačev na naših tleh.

Preberite še: Boštjan Avbelj je novi prvak italijanskega prvenstva IRC!

 “Zares izjemna sezona, na koncu katere bi se najprej rad zahvalil sovozniku Damijanu Andrejki. Rezultati so se letos res poklopili, imel sem malo dirkaške sreče, pa tudi ekipa in dirkalni avtomobil sta delovala optimalno. Zelo sem vesel tudi priznanja doma v Sloveniji, čeprav z Damijanom večinoma dirkava v tujini," je dejal Avbelj.

"Seveda se zdaj apetiti večajo, rad bi napredoval tudi kot voznik. Z izkušnjami se je težko primerjati s tekmeci, ampak za zdaj so rezultati spodbudni in gre vseeno vse v pravo smer. Cilj za sezono 2023 je evropsko prvenstvo v reliju, bomo pa seveda še videli, ali se nam bo to finančno izšlo.”

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"