Boštjan Avbelj prvi letošnji mednarodni reli kronal z odličnim rezultatom

6. 7. 2020 | Jure Šujica
Deli

Le nekaj športne sreče in štiri sekunde so ga ločile do tega, da bi se zavihtel na stopničke.

Minuli vikend je bil za avtomobilski šport skoraj prazničen, saj so po večmesečnem prisilnem premoru sezono nadaljevali dirkači v številnih avtomobilskih serijah, od formule 1 do nenazadnje tudi relija. Med tistimi, ki pa bodo prvi julijski vikend letos ohranili v še posebej lepem spominu pa bo brez dvoma tudi naš reli dirkač Boštjan Avbelj, ki je v Italiji poskrbel za enega izmed največjih uspehov v reliju pri nas.

Čeprav še vedno precejšen novinec v reliju – doslej je dirkaške kilometre nabiral v KHD, v reli pa je z zmago na prvi preizkušnji državnega prvenstva vstopil šele lani – je namreč na reliju Casentino po italijanski Toskani osvojil odlično četrto mesto.

A ne le to, boj za stopničke je bil odprt vse do zadnjega, žal pa mu je do tako želenega tretjega mesta zmanjkalo nekaj športne sreče. Kljub temu je bil po koncu dirke s svojo predstavo več kot zadovoljen.

Zagodle so jo gume

»Ponosen sem na odpeljano dirko, rezultat kaže, da imamo hitrost za dirkanje na evropskem nivoju. Damijan je ponovno opravil odlično delo, začela sva zelo napadalno in hitro, nekoliko so jo nama zagodle gume na tisti daljši hitrostni preizkušnji, kjer sva tudi izgubila tretje mesto.«

»V nadaljevanju sva stopnjevala ritem in zmanjševala zaostanek, a vseeno nama je nakoncu zmanjkalo dobre 4 sekunde do stopničk. Konec meseca nas čaka velik izziv, prvi nastop na pravem evropskem nivoju, vesel sem, da sem uspel pridobiti podporo s strani naše krovne zveze AŠ2005,« je po koncu dirke dejal Avbelj.

Časa za počitek pa Avbelj ne bo imel prav veliko. Za nove točke evropskega prvenstva v reliju se bo namreč boril na še eni dirki v Italiji in sicer na reliju Rally di Roma Capitale, ki bo potekal med 24. in 26. julijem, samo preizkušnjo pa si bo moč v živo ogledati tudi na programu Eurosport.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"