CHD Slovakiaring: Najhitrejša Pertot in Poglajen

20. 8. 2012
Deli


Na slovaškem dirkališču Slovakiaring sta bili minuli vikend na sporedu 7. in 8. dirka za državno prvenstvo v krožno hitrostnih dirkah.


V pokalu Grande Punto je dirko prepričljivo dobil Andro Pertot, ki je tudi startal z najboljšega startnega položaja. Tokrat je bil prehiter tudi za drugouvrščenega Andreja Makaroviča, najnižjo stopničko na zmagovalnem odru pa je v soboto osvojil Aleš Bužga, v nedeljo pa Anton Bajc.

Zoran Poglajen je bil s pokalnim Renaultom Cliom tako v soboto kot tudi v nedeljo hitrejši od Grega Premrla in Jake Marinška, ki sta prav tako nastopala z enakim dirkalnikom.

V sicer pestrem in vročem dogajanju na dirkališču sta dve slovenski ekipi nastopili tudi na sobotni vztrajnostni dirki, ki se je pričela malce pred sončnih zahodom, končala pa v trdi temi. V dveh urah, kolikor traja dirka, so se za volanom istega dirkalnika zamenjali trije vozniki. S Fordom Focusom so Jure Marinšek, Domen Rode in Luka Glazer po številnih tehničnih težavah, ki so jih sproti med dirko odpravljali v boksih, na cilju osvojili tretje mesto v svoji skupini. Stanislav Smolnikar, Grega Premrl in Aleš Bužga z Alfo Romeo 156 pa so morali zaradi tehničnih težav z dirkalnikom predčasno odstopiti.

Naslednja dirka za državno prvenstvo bo 6. in 7. oktobra na madžarskem Hungaroringu.

Besedilo in foto: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja