Citroen v WTCC s C-Elysee

25. 7. 2013
Deli

Skoraj točno mesec dni po tem, ko se pri Citroenu oznanili, da se leta 2014 podajajo v tekmovanje WTCC, so objavili tudi, s katerim avtomobilom bodo nastopali.

Kot smo namignili že takrat, so WTCC pri Citroenu kot marketinško orodje uporabili zaradi globalne prisotnosti tega tekmovanja, predvsem tudi zato, ker so dirke na sporedu in priljubljene tudi na razvijajočih se trgih - in zato bodo v WTCC nastopali z modelom C-Elysee (med razvojem je bil C-Elysee WTCC znan kot projekt M43), globalnim modelom, ki pa je namenjen predvsem manj razvitim trgom.

Seveda ga bo poganjal 1,6-litrski turbo bencinec in seveda bodo vanj lahko (oziroma so že, saj se testiranja že pričenjajo) vgradili marsikatero rešitev, ki jo v Citroen Sportu (in Peugeot Sportu) že razvili za potrebe drugih dirkaških serij. In nenazadnje: avto bo odlična osnova tudi za lokalna tekmovanja s to vrto avtomobilov na teh pomembnih trgih.

Rusija, Kitajska, Južna Amerika - vse to so trgi, na katerih bo Citroenu nastopanje v WTCC prišlo še kako prav - seveda pa ne bo škodilo niti dejstvo, za bo za volanom sedel superzvezdnik Seb Loeb.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol