Dakar 2015, 13 etapa: Med Avtomobilisti Al Attiyah, med motoristi Coma, Stanovnik končal na 28. mestu

Robby Gordon je s svojim Gordinijem (buggy) zmagal na zadnji etapi letošnjega relija Dakar, ki je veljal za enega najtežjih doslej. Z drugim mestom je svojo absolutno zmago potrdil Nasser Al Attiyah in tako drugič v karieri osvojil prestižni naslov najhitrejšega dirkača na Dakarju in nadaljuje prevlado Minija med avtomobilisti. Na dveh kolesih je še petič v karieri slavil Španec Marc Coma in KTM-u privozil štirinajsto zaporedno zmago.

Dakar 2015, 13 etapa: Med Avtomobilisti Al Attiyah, med motoristi Coma, Stanovnik končal na 28. mestu (foto: moštva) moštva
17. 1. 2015

Katarec, ki je reden gost v Sloveniji, saj trenira na Pragerskem v streljanju na glinaste golobe, je dirko nadzoroval od štarta do cilja. Najnevarnejši tekmec, Južnoafričan Giniel De Villiers, mu s Toyoto Hilux, ki jo poganja močan V8 bencinski motor, kljub poskusom ni mogel priti do živega in je z zaostankom dobre pol ure, končal na drugem mestu. 52 letni Poljak Krzystof Holowczyc je z Minijem  in z dodatno uro zaostanka, končno prišel do tako zelo želenega podiuma. Tretje mesto mu pomeni skoraj toliko kot zmaga. V prvi deseterici je kar pet Minijev (ki jih mimogrede sestavljajo pri Magna Styerju, čisto blizu Maribora), tri Toyote Hilux en Mitsubishi in buggy SMG. Najboljši Peugeot je na 11. mesto pripeljal Stephane Peterhansel. Razočaranje? Nedvomno! A naslednje leto bo legendarni Francoz na vsak način želel izbrisati zadnjo enico iz letošnjega rezultata. V to ste lahko močno prepričani!

Med tovornjaki je zmagal Kamaz

Več o motoristih lahko preberete na www.moto-magazin.si

Foto: moštva