Dakar 2015, 3. etapa: zmaga za Terranovo, umrl poljski motociklist

Tretjo, 284-kilometrov dolgo etapo od San Juana do Chilechita je dobil domačin Terranova, Nasser Al-Attiyah pa je zadržal skupno vodstvo.

Dakar 2015, 3. etapa: zmaga za Terranovo, umrl poljski motociklist (foto: Red Bull Content Pool) Red Bull Content Pool
6. 1. 2015

Terranova je bil danes na poti brez težav, a Minijevi dirkači niso več kazali tako hude premoči kot v prvih dveh etapah. Argentinec se je moral močno potruditi, da je premagal oba Toyotina dirkača, De Villiersa in Alrajhija, medtem ko je njegov moštveni kolega Al-Attiyah že precej zaostal. Na koncu etape je bil z dobrimi štirimi minutami zaostanka šele peti, pred njega se je uvrstil tudi vedno bolj razpoloženi Carlos Sainz s Peugeotom 2008 DKR.

Al-Attiyah je vseeno zadržal vodstvo v skupnem seštevku, a se je njegova prednost pred zasledovalci precej zmanjšala - De Villiers sedaj zaostaja le še pet minut, Terranova, Sainz in Alrajhi pa okoli 20.

Motociklisti so danes štartali za dirkači v avtomobilih in vozijo drugačno, 220 kilometrsko etapo. Dobil jo je mladi Avstrijec Matthias Walkner, ki na Dakarju nastopa prvič, Miran Stanovnik pa je etapo končal na 48. mestu.

Dan je pokvarila žalostna novica, da je 14 kilometrov pred ciljem umrl poljski tekmovalec v konkurenci motociklistov Michel Hernik. Organizatorji so ga, ko so izgubili signal z njegovega oddajnika, hitro našli kakih 300 metrov od ceste, a ni bilo videti, da bi padel. Več o okoliščinah bo znano jutri.

Več o motociklističnem razpletu pa najdete na Moto Magazinu.