Dakar 2015, 4. etapa: zmaga in povečanje vodstva za Al Attiyaha (Mini)

8. 1. 2015
Deli

Nasser Al Attijah je tudi danes, ko so morali dirkači v več kot 900 kilometrih premagati Ande (4.800 metrov!) in se spustiti v čilsko puščavo Atacama, uspel veliki met. Kljub peklenski etapi je z Minijem slavil že drugo zmago na posamezni hitrostni preskušnji, saj je bil hitrejši tako od lanskega zmagovalca Nanija Rome (Mini) kot tudi od Giniela De Villiersa (Toyota). Južnoafričan je še vedno največji tekmec Al Attijahu za skupno zmago.

Pri Peugeotu so se lahko veselili petega mesta Stephana Peterhansla, čeprav so bile oči bolj uprte v težave Carlosa Sainza. Pri 32 kilometru HP je imel tehnične težave (odpoved turbopuhala), zato je še pozno v noč čakal na pomoč tovornjaka. Prav tako bo poskušal 4. etapo čimprej pozabiti Orlando Terranova (Mini), saj je zaradi povoženega kamna obstal na 72 kilometru HP, in Cyril Despres (Peugeot) zaradi težav s sklopko.

Med motoristi je zmagal Joan Barreda (Honda), naš Miran Stanovnik pa se je uvrstil na 44. mesto in trenutno zaseda 41. mesto v skupni razvrstitvi. Stanovnik je zgodaj zjutraj pomagal poškodovanemu motoristu, ki se je zaletel v konja. V popoldanskem delu etape je dišalo na uvrstitev med prvo trideseterico, nakar je po izkopavanju motorja v sipinah končal na 44. mestu.

Več o motociklih pa v Moto magazinu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja