Dakar 2015, 6. etapa: Gordon na koncu ob zmago, Al-Attiyah dokazuje premoč

9. 1. 2015
Deli

Šesta etapa Dakarja na vrhu skupnega seštevka ni prinesla sprememb, Robby Gordon pa je za las zgrešil prvo letošnjo etapno zmago.

Po tem, ko je Stephane Peterhansel najprej odločno povedal, a po tehničnih težavah izgubil okoli 20 minut, je bil na vrhu razvrstitve na večini kontrolnih točk Robby Gordon, a ga je od Nasserja Al-Attiyaha ločilo le nekaj sekund. Al-Attiyah je pospešil prav na koncu etape in si med zadnjo kontrolno točko in ciljem pridirkal skoraj dve minuti prednosti pred Gordonom, ki je tako izgubil lepo priložnost, da si pridirka svojo prvo letošnjo etapno zmago. Američan, ki nastopa na svojem jubilejnem 10. Dakarju, jih je doslej osvojil pet. Gordon je v zadnjih 50 kilometrih v pesku zdrsnil na četrto mesto, predenj se je uvrstil tudi De Villiers s Toyoto.

Bolje kot doslej je šlo danes tudi osmoljencu Naniju Romi, ki se je vrinil pred Gordona na tretje mesto, včerajšnji zmagovalec, Rus Vasiliyev, pa se ni uvrstil med prvo deseterico.

Med motociklisti je slavil Portugalec Rodrigues, Barreda pa še vedno vodi. Miran Stanovnik je etapo končal na 36. mestu. Več o razpletu med motociklist najdete na Moto Magazinu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja