Dakar: Darij in Boštjan premagala tretjo etapo

8. 1. 2014 | Peter Kavčič
Deli

Po včerajšnji težki etapi in noči v sipinah, sta Darij in Boštjan pripeljala v cilj 3. etape nekaj po polnoči. Za seboj sta imela nadvse napornih 300 km hitrostne preizkušnje, saj sta štartala šele nekaj pred 10. uro, po tem ko so štartali že tudi vsi tovorjnaki, ki so v mehko in sipko podlago vrezali zelo globoke kolesnice. To je na nekaterih mestih dejansko onemogočalo vožnjo po 'uhojeni' poti in sta se morala zanesti na svoje izkušnje vožnje po popolnem brezpotju. Oglejte si galerijo iz zakulisja in video povzetek etape.

Večjih tehničnih težav, navkljub nekaj močnih udarcev v zaščitno ploščo motorja, ni bilo. Zaradi tresljajev in udarcev je popustil le zunanji plašč posode za gorivo, kar sta Aleks in Robert, skupaj z vsemi ostalimi opravili, uspešno popravila v bivaku.

Danes čaka Darija in Boštjana dolga hitrostna preizkušnja v dveh delih, ki pa je zaradi poplav in naraslih voda nekaj skrajšana. Štartala bosta okoli ob 9.18 zjutraj kot 113. po vrsti, kar tudi pomeni, da bosta tovornjake pustila za sabo. Njun štart je predviden dve uri za zmagovalcem tretje etape Juanom Romo, ki je sicer tudi trenutno vodilni v skupni razvrstitvi.

Simon Marčič je prišel v cilj zelo pozno in je na štartni listi za četrto etapo na 119. mestu, Miran Stanovnik, ki je včeraj vozil odlično pa na 29. mestu.

Kaj se je dogajalo z Miranom lahko preberete tule:

Peter Kavčič

Foto: Andrej Brumat, Meindru