DTM se vrača na Kitajsko

31. 7. 2013
Deli

Po dirkah v letih 2004 in 2010 se DTM vrača na Kitajsko.

Leta 2004 je bila na dirkališču pri Šanghaju na sporedu ekshibicijska dirka (dobil jo je Bernd Schneider), leta 2010 pa je dirka na istem dirkališču kot zadnja dirka prvenstva odločila naslov prvaka - na njej je sicer zmagal Gary Paffet, 'le' drugo mesto Tima Scheiderja pa je bilo dovolj, da je naslov osvojil Paffetov moštveni kolega Paul di Resta. Tako Mercedes kot Audi tako že imata izkušnje z dirkanjem na kitajskem, za BMW pa bo to premiera.

Kitajsko tržišče je s svojo hitro rastjo in velikosjo izjemno pomembno za vse tri nemške premium proizvajalce, zato dogovor organizatorja DTM, podjetja ITR s kitajskimi organizatorji ni presenetljiv. Ni sicer še jasno, ali bo šlo za tretjo ponovitev šangajske dirke ali pa bo ta na dirkališču Guangdong na jugu Kitajske. Kdaj bo dirka na sporedu, pri ITR še niso sporočili, je pa že jasno, da tokrat ne bo zadnja dirka sezone.

Medtem so dirkači prvenstva DTM že v Moskvi, kjer bo v Nedeljo, 4. avgusta (13:15) na sporedu 6. dirka sezone in kjer so z šovom po moskovskih ulicah spodbudili nemalo zanimanja za dirko. To si jo lahko ogledate na nemškem programu ARD1 ali na voyo.si (s slovenskim komentarjem).

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja