DTM: vendarle Mercedes

17. 6. 2013
Deli

Četrta dirka prvenstva DTM na dirkališču Lausitzring (ki je največje dirkališče v Evropi) je vendarle prinesla nekaj olajšanja Mercedesu.

Ne le, da je Gary Pafeft osvojil najboljši štartni položaj in vodil od starta do cilja, na stopničkah sta bila dva njihova dirkača (poleg Paffeta še Christian Vietoris), četrti pa je bil Robert WIckens.

Audiju je na začetku dirke sicer kazalo slabše, a je Mike Rockenfeller še enkrat dokazal, da je vrhunski dirkač, saj se je s pomočjo hitre vožnje in dobre taktike prebil na drugo mesto, tik za Paffeta, Jamie Green, ki je štartal kot tretji, pa je končal na petem mestu.

Popoln polom so doživeli pri BMW, saj je točko osvojil le Bruno Spengler, medtem ko so bili vsi ostali daleč od deseterice.

V skupnem seštevku se je Rockenfeller prebil na vrh točkovanja, Spengler je drugi z enakim številom točk, Paffet pa je z 12 točkami zaostanka tretji.

In če si dirke niste ogledali na voyo.si s slovenskim komentarjem, lahko to še vedno storite ali pa si jo z nemškim komentarjem ogledate spodaj.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"