DTM: Zapleti na Norisringu

15. 7. 2013
Deli

Mestna dirka na uličnem dirkališču Norisring v Nürnbergu je zaključila prvo polovico sezone DTM.

Po tem, ko je Robert Wickens osvojil prvo najboljše štartno mesto v DTM, je Kanadčan na dirki zdrsnil daleč nazaj in se šele v zadnjih krogih prebil na drugo mesto, za Mattiasa Ekstroma, ki je, tako je bilo videti tik po dirki, Audiju pridirkal prvo zmago na Norisringu po 11 letih (zadnjih 10 let so namreč zmagovali Mercedesovi dirkači, kar štirikrat v zadnjih petih letih Jamie Green).

A pozno zvečer po dirki so se komisarji odločili: Mattias Ekstrom je zaradi kršitev pravil zaprtega parkirišča po dirki diskvalificiran. Šved naj bi si namreč v žepe dirkaškega kombinezona natočil vodo in tako povečal svojo težo (da skupaj z z avtomobilom ne bi bil prelahek). Pri moštvu Abt so sicer že sporočili, da bodo vložili priziv na odločitev žirije, a do takrat je neuradni zmagovalec dirke Robert Wickens, ki si je tako pridirkal prvo zmago in 11 zaporedno na Norisringu Mercedesu.

Odlično je po izjemno slabih kvalifikacijah dirkal Audije Mike Rockenfeller, prebil se je na četrto mesto (za Wickensa, Vietorisa in Juncadello, Mercedes je torej po dikvalifikaciji Ekstroma odnesel kar trojno zmago), tik pred drugouvrščenega s kvalifikacij, Bruna Spenglera (BMW), ki sedaj v skupnem seštevku na drugem mestu za Rockenfellerjem zaostaja za dve točki.

Gary Paffet, pred dirko tretji v točkovanju, je v zadnjih krogih dvakrat trčil s Playboyjevim Audijevcem Edoardom Mortaro, ki je vodil skoraj vso dirko. Oba sta končala krog pred koncem z razbitima dirkalnikoma.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"